maanantai 5. lokakuuta 2015

Matkakohteena Riika





Mielestäni Riika on hyvin samankaltainen matkakohde kuin esim. Viron Tallinna tai Puolan Lodz (Varsovassa en ole viettänyt niin pitkiä aikoja että osaisin vertailla, enkä Gdanskissa). Rakennukset, tunnelma ja ihmiset vaikuttavat jokseenkin samanoloisilta. Asiakaspalvelu on, ainakin suurimmassa osassa paikoista, jokseenkin ystävällisempää kuin Puolassa missä kohtelu tuntui välillä jopa vihamieliseltä. Kaiken kaikkiaan Riika on kiva matkakohde viikonloppu reissaajalle joten alla kirjoittelen muutamia juttuja, joista voi löytää jotain ideaa omalle matkalleen. 




Mitä Riikassa kannattaa tehdä: 



1. Ravintolat: Riikassa on aivan upeita ravintoloita ja hinnat on todella edullisia. Me esimerkiksi kävimme Gan bei nimisessä ravintolassa (finedine) ja koko laskumme yhteenlaskettu summa oli 45 € (kolme ihmistä, ei alkoholia)

2. Kulttuuri, taide: Riikassa on paljon kulttuuria ja näyttelyitä joihin kannattaa ehdottomasti mennä jos aikataulut antavat periksi. 

3. Jurmalan kylpyläkaupinki: Jurmalassa on upeat rannat ja paljon kylpylöitä, kesällä suositeltava auringonpalvojille. 

4. Central market: Centralmarket on paikallinen kauppahallin tyylinen laitos. Siellä oli myytävänä kaikkea villasukista makkaraan ja hyvin edulliseen hintaan. (Kannattaa tosin olla hyvin varuillaan taskuvarkaiden kanssa)



5. Botanical Garden: Kävimme Riikan yliopiston puutarhassa, jossa oli monenlaisia erilaisia kasveja. Tavallisen puutarhan lisäksi tarjolla oli eksoottinen perhostalo (30C lämmintä) ja palmutalo. 

6. Oldtown: Riikan vanhakaupunki on todella kaunis ja siellä tepasteluun kannattaa varata aikaa. Vanhassa kaupungissa pääsee ihailmaan kauniita kunnostettuja taloja ja nauttimaan katusoittajien esityksistä erikoiskahvikupposen kera. 

7. Satama-alue: Satama on erittäin kaunis auringonlaskun aikaan ja kesäisin siellä on todella mukavia ravintoloita joissa voi nauttia juoman jos toisenkin pikkunaposteltavan kanssa. B-e-a-utiful, etten sanoisi!

Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisin ehdottomasti halunnut kokeilla Aerodiumia, jonka avulla pääsee kokeilemaan miltä lentäminen tuntuu. Lisäksi Aerodiumissa vierailuun kannattaa varata hieman aikaa, sillä paikka ei sijaitse Riikassa vaan sinne joutuu matkustamaan n. tunnin verran. Alla kuvattuna tarkemmin:

"Even though the beginnings of Aerodium can be traced back to a sort of training equipment intended for military parachutists and astronauts, it has lately turned into a popular entertainment for all of those looking for new sensations. Flying in the tunnel – it is a unique experience, which cannot be achieved in the daily life. It is a dream, which has been at some point dreamt about by many – to be airborne, free, without any attachments and additional aids… To say it in other words – the vertical wind tunnel is a strong wind-generating device. By laying down on this vertical wind flow, a person can fly. By changing the body position and employing the laws of aerodynamics, you can lift off the ground, perform various stunts, acrobatic movements, and enjoy unfelt emotions."

Aerodiumista voi lukea lisää: http://www.aerodium.lv/Home 


Muita vinkkejä:


 1. Liikkuminen on todella halpaa: linja-autokyyti maksaa 1€ Narvesen kioskista ostetulla lipulla ja 2€ suoraan kuskilta (HUOM! Muista ehdottomasti leimata Narvesenista ostamasi lippu linja-auton tarkistus laitteeseen, muuten lippua ei ole aktivoitu ja saatat saada sakon mikäli tarkastaja sattuu kohdallesi). Myös raitiovaunut kulkevat näpsäkästi kaupunginosasta toiseen. Lentokentältä kannattaa ehdottomasti siis ottaa linja-autokyyti keskustaan taksin sijasta. Taksilla ajaminen ei ole niin edullista kuin voisi kuvitella.

2. Shoppailu ei ole mitenkään huomattavasti edullisempaa kuin suomessa. Yritin itse metsästää reissullani merkkilaukkua (äidin ja mummun syntymäpäivälahja minulle) ja huomasin että itseasiassa merkkituotteet saattavat olla jopa kalliimpia kuin Suomessa. Tavalliset vaatteet, laukut jne. ovat hieman edullisempia.

 
3. Latviassa myydään paljon kaikkea luonnonkosmetiikkaa ja käsitöitä. Näitä kumpiakin edellä mainitsemiani saa mukavaan hintaan.  Myös ruoka on älyttömän halpaa ja samoin alkoholi. Mekin söimme joka päivä iltapalaksi hedelmiä ja parmesanjuustoa valkoviinin kera. 

4. Kannattaa varata hyvät kävelykengät, kävellen pääsee kuitenkin liikahtamaan kaikkein parhaiten ja nopeinten paikasta toiseen. 

Tässäpä päälimmäisiä ajatuksia Riikasta matkakohteena. Lisäilen vielä toisen postauksen aiheesta kun saan ajettua videot goprosta koneelle ja koostettua jonkun mukavan pikkupätkän.